Luksusowy budynek został wkomponowany w krajobraz Kampinoskiego Parku Narodowego.

Autorami projektu jest doceniane w środowisku biuro architektoniczne Mobius Architekci. Willa wyglądem przypomina ścięty pień, co ma nawiązywać do otaczającej budynek przyrody. “Circle Wood House” pozwala na utrzymanie uczucia bycia w lesie i współistnienia przestrzeni z naturą. Nietypowy projekt został doceniony przez znane w branży architektonicznej media. Willą zainteresował się między innymi włoski magazyn “The Plan” oraz brytyjski “Wallpaper Magazine”. Komentarz na temat polskiego domu można znaleźć także na Designboom, czyli największym międzynarodowym portalu branżowym.

Harmonia z naturą

Luksusowy budynek zajmuje łączną powierzchnię 400 m2, a jego konstrukcję stworzono z żelbetonu. Elewację wykonano ze specjalnych drewnianych paneli pochodzących z afrykańskiego drzewa Okume. Kolor, kształt oraz materiały wykorzystane podczas budowy materiały pomagają wtopić willę w naturalny leśny krajobraz.

Fot. Paweł Ulatowski/Mobius Architekci
Fot. Paweł Ulatowski/Mobius Architekci
Fot. Paweł Ulatowski/Mobius Architekci
fot. Paweł Ulatowski/Mobius Architekci

Fot. Paweł Ulatowski/Mobius Architekci